Rens van den Akker

Rens van den Akker (1992, Asten) studeerde piano aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Russisch pianiste en organiste Jelena Bazova. Ook was Rens actief als allround slagwerker en drummer. Zo speelde hij als talent bij slagwerkensemble Jong Nederland onder leiding van Harrie van Otterdijk, en speelde hij bij de instrumentale post-rock band ‘Sons of the Patriots’.

Naast Rens zijn lessen als contractstudent aan het Fontys Conservatorium, volgde hij lessen en masterclasses van Wibi Soerjadi, Claudine Carmen Roma (1e prijs Prinses Christina Concours) en Roy Harmanus. Bij Roy Harmanus volgde hij ook muziektheorie en solfège lessen.

Naast enthousiast pianodocent, is Rens actief als uitvoerend musicus. Zo speelde hij als solopianist in verscheidene theater- en concertzalen in Nederland. Enkele hoogtepunten waren zijn pianorecital bij Time & Style Amsterdam, een huisconcert bij wereldberoemd pianist Wibi Soerjadi en zijn uitverkocht concert bij klassieke klanken. In 2019 speelde hij in de concertzaal van Tilburg en de schouwburg van Helmond. Ook is Rens een veelgevraagd pianist voor diners en bruiloften. Als slagwerker won hij samen met Jong Nederland het topconcours (nationaal kampioenschap – eredivisie).

Rens behaalde zijn bachelorgraad in 2015 met de studie Arts & Economics aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In 2018 studeerde hij af voor de Universitaire Bacheloropleiding (Bsc) Organisatiewetenschappen van Tilburg University.